Poveste În Grădina Nopții

Undeva, între cer și pământ, între realitate și vis, există o gradină a nopții cu secrete. Magică și misterioasă, cum de alminteri și sună.

Grabită ca de obicei să-mi schimb gâdurile cu viteza luminii, am fost intreruptă de o liniste insesizabilă in viatza de zi cu zi, dar simțită de intreaga-mi ființă. Mă uit la ceas. Târziu… Dar nu atât atât de târziu incât să nu stau o secundă. Poate și o secundă mare…

Granița dintre război si pace sub un felinar. Atât de ingustă, și totuși atât de bine delimitată de țărușii gardului de fier. Simt cum pășesc in liniște. Mă scotocesc prin buzunare și găsesc “ le rrrr‘esonateurrr”. Poate că în această seară voi avea norocul să descopăr acele subtile instrumente care produc muzica perfectă.

Aflată la cel mai inalt nivel, luna abia răsărită iși odihneste sclipirile de raze pe vârfurile copacilor. La intervale regulate de timp, din trena-i argintie și pufoasssă lasă să-i cadă câteun văl de praf selenar. Un fel de scurgere a timpului, imi spun, iar copacii, connexiuni ale celor 2 lumi, capătă forma unor clep}S{idre.

La ultimul nivel, printre fire tinere de iarba si flori abia răsărite, ușor ușor, se strecoară stelle. Aerul capata culoare, devenind r e s p i r a b i l … iar eu, amețita de toate aceste senzatzii violet bleumarin, vreau sa mă fac mică. Să mă p i e r d

„ssse pare că ești unicul sssspectator al acestor imbrațișșșări tainice”… imi șșșșuieră Vântul pe la ureche.
Zâmbesc.
sssâmbessshte liniștită și bucură-te de dansss. ai sosssit ecxxactt la ceasul assstral potrivit.
când se revarsă adevarata iubire dinspre cer spre pământ.
Ffffirele tinere de iarb
ă strâng la pieptul lor lumina așșștrilor ceresti, devenind una și aceeași ființă. Noapte de noapte așteapta această implinire.
Pentru sssoarele de pe cer toate au aceeași culoooare, parfum si ffffrumusețe. Le iubeșșște și le c
ălausssszsește asemeni unui părinte ceressssc. Le dăruieșșște căldură, sssuflet și grrrai, pregătindu-le pentru eccsssperiențele ce vor avea sssă vină cand el va lumina alte hhhorisssonturi.
Și… când se înnoptează, ffffiecare ffffir cap
ăta insssușiri de ffființssssă… de suffflet ce se mântuie prin iubirea cerească ingaduită. Și pentru ffffiecare fffintsssă din noaptea bleumarin violetttt exissstă doarr un assSstru. UNUL SINGUR. Lumina aceluia veșșșnic va rămâne in ochii ei, fffie zi cu soare, fffie noapte cu lună, ffie vremea rea sau bună. Pentru totdeauna. Așșșa a fffost lăssat.
Aici nu ecccxsssistă iubiri trecatoare și nici iubiri neîmplinite. Eccxissssstă doar iubiri unice care durează întreaga viață. Pentru că fiecare noapte este o nouă viațțță. Totul atât de clarrr și sssimplu ca insășșșși esssența iubirii. Din păcate, pași grăbiți și nepppăssssători trec fără să se uite, calcând și ucigând o dragosssste pe care ei nici macar nu și-o pot imagina, darămite trăi!

Zâmbindu-mi în substraturi Vântul se oprește din șșșuierat și se cufundă în liniste. Apoi, iși ridică bagheta de magician și lllinnnn dă tonul unei arii de primăvară, cu parfum de tei, sub clar de luna. Frunzele catifelate și multe ii dăruiesc forță și sensibilitate. Florile de tei și iasomie il indulcesc perfect armonic cu nuanțele lor parfumate, în timp ce ramurile tinere ale copacilor clepsidra iși dezmortzesc ritmat, una după cealaltă, crengile. Înmuguresc. Clopoței ()() albi (), plini de speranță, se unduiesc dinspre cer spre pămant si invers, ținând balansul întregului concert.

Trezită la viață, întreaga naturăpamanteană si cerească, se preschimba în sunete care se amplifică și cresc până când lumile lor se așează și devin identice, ca intr-o oglindă. și privindu-se una pe cealaltă în ochi, se lasă liniștea peste tot și in toate, chiar și in agitata mea ființă. ♩ ♫ am găsit muzica ♬ ♩

Totul s-a petrecut intr-o noapte bleumarin de primavară târzie, la ora astrala exactă, intr-un univers ingradit de un gard și bine ancorat între rădăcini și *stelle, denumit Gradina Noptzii, aflat dincolo de aparențe, pe tarâmul fascinației albastre.(grădina icoanei)Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s