Despre proprietatea intelectuală și sufletească, despre trenduri și romantism științific in secolul vitezei


Contzinutul Acestui Blog Este In Totalitate Produsul Mintzii Mele.

Este adevarat, mintea a cerut sa fie educata in acest sens. Din stadiu’ prematur si pana in prezent, mereu nesatula de dimensiuni, ambiguitatzi si teorii. Ochii obositzi, neuronii intinsi, tzesutul epitelial senzorial nelinistit, toate s au transformat in puncte de absorbtzie ale fasciculelor de radiatzii, iar eu ma simt ca o mare agitata de valuri electromagnetice. Ma racordez la retzeaua de electricitate indusa de trendurile timpurilor noastre avansate, timpuri in care vorbim despre Odissea Spatziala la trecut. Ma refer exact la prezentul in care se intampla sa exist si eu, si pe care trebuie sa ma bazez.

Despre efectele trendului romantic nu are rost sa dau explicatzii. Decat evazive. Este un fel de antiteza a trendului in secolul vitezei. Imposibil de imaginat cum de nici macar cele mai avansate tehnici stiintifice, tehnice sau literare nu pot explica inversarea cerului cu pamantul, atunci cand vine vorba despre romantism. El devine din ce in ce mai real in cosmos si se preschimba in fiztiune atunci cand atinge planeta albastra. Si aici intervine povestitorul. Intensitatea trairilor din existentele anterioare, se preschimba apoi in „vocea” care i povesteste, la randul ei, intamplari reale si imaginare. Din pacate, „vocea” nu vorbeste tot timpul, iar daca vorbeste prea mult esti la limita cazurilor patologice. Cateodata „vocea” nu si da seama ca rasuna in capul unui surd ( ma refer aici strict la cei care traiesc pentru a manca, si mananca pentru a trai) sau, surdul pretinde ca aude „vocea” cu timpanul altcuiva. Impostori, la ambele capete.
„Vocea” trebuie sa se aseze cumva, intre povestitor si cel care o asculta. Trebuie sa neutralizeze tot ceea ce este in jur, si sa devina centrul atentiei pentru suflete, ochi sau urechi. Doar atunci capata puterea si magia de a fi numita simplu, poveste. Mintea o simte, iar tu si cu mine o traim. Pe moment si chiar mai departe.

Degetele si gura debiteaza vrute si nevrute, de la prostii si ciudatzenii, la explicatzii incoerente si propozitzii neterminate. A gresi e omenesc si sper ca imi este si mie ingaduit. As vrea sa cred ( sau poate cred deja si nu stiu ) ca haosul/ ordinea, uratzenia/ frumusetzea, asimetria/ simetria, incompletul/ totul, muzica/ zgomotul, stiintza/nestiintza ( samd-etc-infinit ) viseaza in liniste PERFECTZIUNE. Este dreptul lor firesc si nimic nu le impiedica, nici macar omenirea.

Revenind la paragraful de mai sus afirm cu mana pe inima: gura rostitoare si degetele cu amprente de tastatura sunt cele mai ascultatoare si docile unelte de raspandire a imaginatziei, a fantasticului si a nemarginirii. Si cele mai credibile. Pentru cei care cauta.

from a D I S T A N C E
pare o JOACA
REALISTIC speaking
insa

toate aceste creatzii ale mintzii odata ajunse la stadiul de „concret” devin, printre altele, si o simpla definitzie, care pronuntzata cu exactitate, suna astfel: PROPRIETATE INTELECTUALA.
As putea face un salt acum catre o alta poveste, dar intzeleptul simtz al conservarii – din pacate aproape mut desi are auz perfect -, imi spune sa tzin cont de greselile din trecut, si sa imi duc pana la capat ideea. Mi ar fi fost foarte simplu sa dau un copy/ paste sec urmatoarelor citate clasice:


1. ” „Dreptul de autor” este o sintagma care defineste legislatia ce se refera ( citeste repede ca la spoturile cu acest produs contine nu stiu ce si nu se recomanda ….. ) la protectia operelor de creatie. Prin „opera de creatie” se intelege orice creatie intelectuala, incluzand aici atat lucrarile stiintifice si tehnice, cat si cele datorate imaginatiei: literatura, pictura, muzica, arhitectura, coregrafie etc). Dreptul de autor rezerva autorilor operelor de creatie dreptul exclusiv de a autoriza folosirea operei lor in orice mod. Prin aceasta se confera operelor de creatie calitatea unui bun care poate fi cedat sau transferat intr-un mod analog bunurilor materiale.”
2.
„Intreg continutul acestui blog este protejat de Legea Drepturilor de Autor. Lucrarile literare si artistice de pe acest blog pot fi citate si difuzate prin alte medii de comunicatie cu precizarea sursei sau link catre pagina de unde provin, dar nu pot fi preluate de mass-media fara un consimtamant scris.”

Aceste citate din Codul Penal nu li se adreseaza celor dreptzi care le cam stiu pe dinafara, facand uz de ele from time to time, tot pentru a se apara cumva de ochiisurzisiurechilenevazatoare carora atunci cand apar trebuie sa li le punctezi pe scurt, atat audiovizual cat si in termeni legitimi, ceea ce trebuie sa stie ca stii. Asta ca sa stim cu totii. LOL.
Stau cam prost la capitolul „diplomatzie”, dar ma straduiesc. Sper ca se observa.

*SYNOPSIS*

Suna abstract si romantic, dar este adevarat, jur pe Stelle! NU pot spune cu precizie daca functzionam paralel sau cotangent, daca ne intersectam, sau daca ne respingem. Eu. Tu. Eu si Tu. Daca ai avut rabdarea de a citi pana la sfarsit, inseamna ca nu esti nici orb, nici surd, deci existi. Si te respect enorm pentru asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s