Fără puls

Oameni

Odată cu trecerea timpului spațiul dintre noi s-a extins și parcă înlăuntrul nostru nu mai arde focul sacru.Cercul nu ne mai este intim și nici floarea vieții n-o mai recunoaștem. Distanțele care ne despart de stele cresc din ce în ce mai mult, iar drumurile înspre viețile trecute s-au închis.

Pe noi ne văd pierduți fără scăpare într-un labirint întunecos, alergînd încoace și-ncolo fără a mai avea țeluri înalte, ba chiar josnice, preocupându-ne doar un biet pumn de mărunțiș – devenit între timp sfînt, pe care l-am ridicat la grad de zeu și l-am așezat în dreptul inimii, iar sufletul ni-l ținem ascuns prin buzunare. Și iată-ne orbecăind precum găinile în beznă, între pereți concreți construiți prin chiar puterea minții noastre imateriale. Ave!

Nu este frumos. E chiar jenant. A fi flegmatic între muribunzi care se bucură la nu știu ce robot care, fie că joacă ping-pong cu tine și te bate, fie că sondează nu știu ce cometă ca să ia probe de praf cosmic, nu aduce niciun adaos de preț însușirilor noastre omenești aflate pe cale de dispariție. Lumea a devenit o plagă deschisă care are nevoie de vindecare, însă pare-mi-se că niciunul din noi nu își asumă nici vina, nici sarcina de a vindeca, preferînd pasivitea acțiunii, adică lașitate și eschivare.

Ar mai fi nenumărate lucruri de enumerat, însă acum chiar nu-mi vine nimic nimic în minte, aflîndu-mă mental la cel puțin 2354 ani lumină distanță de fantastic, iar spiritual, nici nu mai știu ce să zic, căci mă apasă cumplit această atmosfera saturniană de pe Pămînt, eu însumi fiind marțiană și respirând oxid de fier cu mult mai mare ușurință decât plumb. Mai pe românește: Îs blank ca o banchiză împietrită de la Polul Sud al lui Uranus*.

*Am ales Uranus pentru că axa lui este aproape paralelă cu planul ecliptic și nu prea e clar care dintre polii lui este polul nord sau sud.

Sper să ne mai trezim vreodată.

Reclame

4 răspunsuri la „Fără puls

  1. poţi face ceva. măcar atât. să laşi partea înclinată în jos să se ridice şi să aduci lumina ta în cei din jur, pur şi simplu prin prezenţă.
    eu sunt saturnian şi asta se reflectă în muzica pe care o ascult, dar asta nu înseamnă că trebuie să plec sabia de lumină.

    roboţii aceia poartă nişte suflete frumoase cu ei, sub carapace, sparte vom irumpe în spaţiu, păsări de lumină.

    munay!

  2. Codul genetic devine cod-masina, ne implementam in viata softuri din 0 si 1, renuntam cu mult mai usor la un prieten decat la un nokia, blackberry, sony, volkswagen, muncim ca sa platim utilitatile publice si sa avem unde dormi inca o noapte si inca o noapte, cu o singura viata ne putem cumpara cea mai frumoasa femeie plus o chifla, avem exceluri cu tabele-pivot, calculam miriade de TVA-uri, seara iesim pe Gabroveni si ne rasfatam la vreo terasa, facebook la greu, cafele, nesomn, desteptatorul nu ne face mai destepti, SI MI-E DOR, MAI FRATE, DE UN CURCUBEU…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s