The I, the Eye and the Egg

Intri în casă, dai de un OU.

Vega este porumbelul peste care am dat întâmplător acum un an, plimbându-mi câinele la pas pe aleea din spatele blocului. Era foarte mic și nu se mișca. Stând cuibărit lângă trunchiul unui arbore, nu s-a împotrivit când l-am cuprins între palme. Avea un picior rupt pe care i l-am pus repede în ghips – o atelă din două bețe de chibrit – dar șanse prea mari de refacere medicii nu i-au dat. Ei bine, acum are un an și ceva și este pasărea mea de putere, adică, întind brațul și ea mi se așează pe umăr sau pe cap, o strig pe nume și vine și multe alte chestii pe care nu mi le-ș fi putut închipui vreodată. Fiind obișnuită cu Ruffus, câinele meu, Vega, a împrumutat foarte mult din comportamentul lui. Și din al meu, bineînțeles. Poate ați observat măcar trecător comportamentul păsărilor aparținând unei specii. Având un singur suflet grup, ele se manifestă la fel. Este foarte interesant că porumbeii, deși nu știu cum arată, căci nu se privesc în oglindă, își aleg parteneri foarte asemănători ca aspect, dacă nu identici. Există și excepții, bineînțeles, mai ales în cazul celor albi, care-s mult mai rari, dar în rest, cam așa stau lucrurile. O pot dovedi științific, dar cauza este de natură spirituală, mai presus de cuvinte și de rațional.

Venus, celalalt porumbel care este o porumbiță, a apărut mai târziu. I-am pus acest nume pentru că, deși era descentrată de pe axul său, am văzut-o superbă și vindecată. Am găsit-o în timpul unei furtuni, cu un ochi aproape scos și traumatism cranian. A supraviețuit. E un porumbel cu ochi migdlați și codițe albe. Uruie și gîjîie, nu gângurește, e cam defectă din punct de vedre muzical, însă are mari șanse de a o depăși foarte curând pe Vega, care doar cântă, în arta vorbirii și declamației. S-au iubit de la prima vedere, dar n-am crezut că va sosi și ziua când voi intra în casă ca să dau peste un ou mic, mic, galben opalscent și cald. E și asta o minune.

Venus și Oul

Vega din constelația Lira

p.s. Între timp a apărut și cel de-al doilea ou cosmic

Castor și Pollux din constelația Gemenilor

Reclame

4 răspunsuri la „The I, the Eye and the Egg

  1. prin Lira, zice-se coborât-au multe entităţi din vremea aceasta, venind din hăurile nesfârşite ale universului. împletind, precum porumbeii tăi strâmbi, dar atât de frumoşi, visul viitorului, naturalul întâmplării, bucuria zborului.
    cântă darului, să se impregneze de mantrele unui spaţiu de pasăre. zbor infinit prin coaja devenindă transparentă, pulsând un viitor frumos, etern.

  2. Dragul meu Flipi, înțelepciunea lui Dumnezeu se coboară de pretutindeni, dar datorită faptului că ne aflăm în aceste vremuri de conștientizare – conștiința însăși fiind un dar primit de la ființe superioare omului care trăiesc în vecinătatea cerului stelelor fixe, înțelegem că acolo unde vedem o stea, în spatele imaginii, se află acele entități spirituale după chipul și asemănarea cărora omul însuși a fost creat. Aceste ființe au existat dintotdeauna, construind mereu realitatea în care noi ne ducem astăzi existența. Viitorul sună într-adevăr frumos, mai ales că acum a apărut și al doilea ou 🙂

  3. da. chiar şi în solitudine, cercul, forma e perfectă, e apriori frumuseţii, e oglinda a ceea ce sunte pe interior. zburători fără timp şi spaţiu. mereu întorşi în coaja subţire dar eternă a spiritului.
    să îţi trăiască scânteile stelare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s