Șarpele Cosmic

În centrul cercului polar antarctic
Arde mocnit între ghețari
focul inițiatic.
Călăusite de vrajă, unele siluete
se desprind din mulțime și pleacă mai departe,
apropiindu-se, în drumurile lor, una de cealaltă,
în aceeași viziune.

Claraudiție * Când două perechi de ochi privesc simultan spre aceeași stea, care devine un punct strălucitor comun, indiferent de viteza cu care ei călătoresc până acolo, sufletele lor se racordează la aceeași vibrație cu a sursei luminii ce izvorăște din acea stea. Privirile lor sufletești se întâlnesc pe loc în centrul stelei, devenind una și aceeași entitate. Este un fapt întemeiat pe ceva ce se află dincolo de percepția fizică, dar care poate fi simplu demonstrat prin geometrie sacră. Chiar mai mult de atât, dacă le ascultăm acum inimile celor doi privitori, putem observa cum scot același sunet.

Alfabetul Morse(i) * De multe ori trăiești ceva atât de intens încât limbajul rațional este depășit, pentru că ele, cuvintele, aranjamente ale celor 23 de litere, deși exprimă sensuri și înțelesuri, au puterea de a fura expresia sentimentului. De aceea se folosesc de multe ori cifre, figuri geometrice, arhitecți și prinzători de vise.

Chronos * Te uiți la cadranul ceasului, care mereu îți va indică timpul cuprins între 00.00-24.00, deși tu acum citești 25:25, înțelegi, dar nu știi cum să transpui timpul tău în noțiunea timpului universal valabil pentru ceilalți, astfel încât mințile lor să poată cuprinde infinitul tău într-un bob de muștar, fără să scape pe dinafară ceva din profunzimea noțiunii.

* Addendum: În Cosmos clipa această terestră este irepetabilă. Nicicând nu va mai fi acum. Întoarce clepsidra.

Reclame

Un răspuns la „Șarpele Cosmic

  1. un şarpe albastru, cu pene măiastre ce veghează timpul re-începerii, e plin de focul regenerant al phoenixului, în mojarul lui se naşte noua conştiinţă, prezenţa simultaneelor, speranţa minţii curate şi a inimii deschise şi libertatea intenţiei. în infinite acolade moebiusice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s